MASTERS of LXRY’s aankondiging: SENSIKS heeft als doel het stimuleren van jouw zintuigen om lichaam en geest te ontspannen óf juist te stimuleren. Er bestond nog geen enkele toepassing die alle zintuigen prikkelt, tot nu toe.

PRIMEUR OP DE LXRY BEURS: SENSIKS

Kenmerken van een 24/7 economie zijn o.a. een overvolle agenda, altijd en overal bereikbaar zijn en weinig tijd voor jezelf. Juist daarom is het belangrijk om te blijven relaxen. Even los te komen van de dagelijkse stress. SENSIKS heeft de oplossing en brengt wellness naar een hoger niveau. Op Masters of LXRY 2016 introduceren zij een compleet nieuwe productcategorie binnen de Health, Wellness & Entertainment industrie: modulaire belevingscabines voor professioneel- en thuisgebruik.

SENSIKS heeft als doel het stimuleren van jouw zintuigen om lichaam en geest te ontspannen óf juist te stimuleren. Er bestond nog geen enkele toepassing die alle zintuigen prikkelt, tot nu toe.

SENSORY REALITY PODS

De modulaire belevingscabine van SENSIKS is de afgelopen drie jaar ontwikkeld in samenwerking met o.a. Baltan Laboratories, TNO en TU Delft en stimuleert zeer uiteenlopende realistische ervaringen. Denk aan de visuele ervaring van in de verte voorbij glijdende masten van zeilboten, gadegeslagen vanaf een prachtige baai in Griekenland, of het geluid van krekels bij een ondergaande zon in de glooiende heuvels van Toscane. De cabine synchroniseert beeld, licht, geluid, luchtstroom, geur en temperatuur. Op die manier worden alle zintuigen aangesproken, waardoor je werkelijk zult ervaren ergens anders te zijn. De stimuli worden via tijdlijnen geprogrammeerd. De SENSIKS belevingscabine kan optioneel uitgerust worden met een Virtual Reality Bril om een extra dimensie toe te voegen aan de beleving. Door concentratie- en ademhalingsoefeningen kan jij zelf de omgevingen veranderen en aansturen.

Naast een geweldige techniek is de belevingscabine ook nog duurzaam. Cabines zijn volledig CNC gefreesd van de meest duurzame materialen zoals Bamboe, Bio-based MDF of ECO-boards. Als kers op de taart zijn er nieuwe opties op komst.

Development partners

Collaborations