Op het Innovatieplein van de ICT&health Experience op 26 januari is ook Sensiks te vinden. De Nederlandse Sensiks brengt de SENSORY REALITY POD met zich mee. Een interactieve belevingscabine, waarin alle zintuigen geprikkeld kunnen worden.

ICT & HEALTH EXPERIENCE 2017

ICT&health Experience bouwt voort op de e-health week die in juni 2016 in de beurs van Berlage plaatsvond. Het is een jaarlijks terugkerend event waar de zorgsector, van bestuurder tot aan met de verzorgers aan het bed, kennis maakt met de relevante technologische ontwikkelingen en kennis opdoet over de toepassingen, de implementaties, regelgevingen.

In samenwerking met de redactieraad van ICT&health en het ministerie VWS is een inhoudelijk sterk programma samengesteld. Tijdens de Experience kan men diverse sprekerssessies in het Beatrix Theater bijwonen alsook relevante technologische oplossingen in het Mauritz Foyer bezichtigen én uitproberen.

OVER ICT&HEALTH

Betere zorg
De wereld heeft op dit moment 7 miljard inwoners. Verwacht wordt dat er in 2100 zo’n 10 miljard zijn! Nederland telt op dit moment 17,3 miljoen inwoners. In het jaar 2035 zijn er volgens de VN-onderzoekers 18 miljoen Nederlanders die, vroeg of laat, allemaal recht hebben op een goede gezondheidszorg!

Om al deze waardevolle levens een goede zorg te kunnen bieden en te voorkomen dat zorg onbetaalbaar wordt, transformeert de gezondheidszorg wereldwijd in een hoog tempo doormiddel van technologie, innovatie en kennis. Zo ook in Nederland! Bovendien formuleerde het Ministerie van VWS duidelijke ambities om de gezondheidszorg via technologie en innovatie verder te verbeteren.

E-health, m-health, het EPD, Robotica en Apps worden steeds meer gebruikt. Technieken als e-consult, IoT, 3D-printing, Virtual Reality en Kunstmatige Intelligentie komen op en nieuwe spelers betreden de zorg. Niet elke innovatie blijkt in de praktijk een verbetering en Innovatie betekent niet alleen nieuwe technologie. Het vertaalt zich ook in nieuwe zorgmodellen en wetenschappelijke ontdekkingen.

Kennis is Kunde
Voor alle zorgprofessionals die (mede)verantwoordelijk zijn voor een goede zorg is het van groot belang om op de hoogte te zijn van alle relevante ontwikkelingen. Maar welke ontwikkelingen zijn relevant? Wat zijn de ervaringen van collega’s? Hoe verloopt de implementatie? Wat zijn juridische kaders, en hoe moeten we het financieel regelen? Vragen die ICT&health stelt en beantwoordt.

Specialisten
Omdat kwaliteit in de zorg voorop staat wordt alle content die ICT&Health deelt samen met specialisten van hun redactieraad samengesteld. De redactieraad is divers en bestaat uit medici, wetenschappers, patiënten, beleidsmakers en deskundigen uit binnen- en buitenland.

Development partners

Collaborations