BRANLY LÓPEZ (1975, Guatemala) ziet de oude Maya-kennis uit zijn land als open kosmische data. Hij wil verschillende manieren onderzoeken om deze gegevens toegankelijk te maken.

BRANLY’S PROJECT: MAYA BIG COSMIC DATA

Hij onderzoekt de connectie tussen de inheemse kennis van de Maya’s en de hedendaagse kennis gebaseerd op wetenschappelijke paradigma’s. Omdat onze perceptie van tijd en ruimte veranderlijk is, is het dan niet mogelijk dat beide kennisvelden elkaar hierin aanvullen? Lopez zal de Maya Cholq’ij kalender onderzoeken: een eeuwenoud systeem van wetenschap, kunst, filosofie en spiritualiteit, dat tot op de dag van vandaag gebruikt wordt om de kosmos en de mensheid te duiden om zo betekenis te geven aan de relatie tussen wetenschap, technologie en wijsheid en spiritualiteit. Hij zal je kennis laten maken met een eeuwenoud systeem van kosmisch bewustzijn en leren om deze kennis toe te passen in het dagelijks leven. Ook maak je hiermee kennis met de mathematische matrix en het filosofische tijd-ruimte continuüm dat beschreven staat in de maankalender van de Maya’s: cyclische tijd en het eeuwige heden.

Een gesprek met Branly is als een boottocht op een rivier: het gaat om de reis zelf en niet zozeer om de bestemming

Zijn kosmische data en cyclische tijdspatronen vormgegeven in Sensiks belevingen laten je deze numerieke data ervaren en beleven.

Development partners

Collaborations